0
Кошик порожній
Ми у соцмережах
Ми на зв'язку з 10:00 до 18:30 без вихідних
Салони: Київ Дніпро
Доставка по всій Україні

Догляд за меблями з тику

Тик – дивовижна деревина, деревина - хамелеон.

 Завдяки високому вмісту натуральних деревних масел тик не боїться води, кислот, комах і часу. Особливий хімічний склад натурального просочення захищає деревину від мікробів і грибка, дає високу опірність цвілі і гнилі.

Завдяки високому вмісту масел тик здатний захищати метал від корозії. Цвяхи і шурупи, що скріплюють тикові дошки, зберігаються значно краще.

Підвищену вологостійкість теж забезпечують масла. Вони служать свого роду натуральної вологовідштовхувальним просоченням.

Від інших порід деревини тик відрізняє дивовижна текстура. Довгі, чіткі поздовжні лінії, Волокна золотого і відтінків коричневого. Ніжні тони сусідять з темними. Темні іноді містить чорні вкраплення. Все це робить текстуру дерева тика надзвичайно глибокою та цікавою.

 

Виглядає тик прекрасно в будь-якому віці! Але під впливом сонячного світла і води він змінює свій колір. Втрачається теплий, медовий, золотистий. З'являється світло-сіра патина. Значить, деревина підсохла і натуральні масла з верхнього шару вимилися. Срібляста патина виглядає чудово. Видаляти її чи ні - залежить від ваших естетичних уподобань. Багатьом дуже подобається такі «постарілі» меблі. Якщо немає - спеціальні засоби допоможуть повернути їй колишній вигляд. Щоб патина взагалі не з'явилася, рекомендується в середині літа, перед зимовим зберіганням і перед сезоном наносити на вуличну тикову меблі специальні олії.

Якщо тиковий стіл стоїть під навісом  деревина з часом стане темною та насиченою.

 Догляд за тиковою деревиною

Щоб відновити зовнішній вигляд тикової поверхні, її потрібно вимити м'якою щіткою з невеликою кількістю щадного миючого засобу або спеціального засобу Teak Cleaner. Миючі пилососи краще не застосовувати.

Після видалення забруднень нанести спеціальне просочення Teak Shield від 4 Seasons Outdoor. Воно легко наноситься і швидко вбирається. Ефект від покриття помітний відразу. Повторювати процедуру потрібно 2-3 рази в рік. Захисний засіб для тику робить деревину більш стійкою до вологи і цвілі, допомагає запобігти появі плям, перешкоджає проникненню в деревину рідин і жиру. Тільки меблі при цьому повинна бути чистими і абсолютно сухими, інакше є ризик утворення цвілі.

Альтернативою олії можуть стати спеціальні захисні засоби, які покривають поверхню тонким прозорим шаром. Таким чином вони повністю запобігають випаровування деревних масел і одночасно надійно захищають деревину. Обробку такими засобами слід проводити лише раз на рік.

Додатково деревину можна обробити засобом для відновлення кольору Teak Protector, що чудово зберігає світло-медовий відтінок тику. Для досягнення найкращого результату обов'язково очистіть все тикові поверхні. Для тривалого захисту повторюйте нанесення Teak Protector 2-3 рази на рік.

Під впливом сонячного світла і води тикова деревина змінює свій колір. Втрачається теплий, медовий, золотистий. Значить, деревина підсохла і натуральні масла з верхнього шару вимилися. З'являється світло-сіра патина. Срібляста патина виглядає чудово. Видаляти її чи ні - залежить від ваших естетичних уподобань. Багатьом дуже подобається «постарілі» тикові меблі. Можна прискорити процес старіння за допомогою Instant Grey Teak. Він призначений для перетворення коричневого тику в сірий протягом однієї години після нанесення. Використовуйте Instant Grey, щоб відразу ж заколеровать меблі з тикового дерева. Обробіть стіл 1-2 рази безворсовой тканиною. Для хорошого результату рекомендується спочатку очистити тик за допомогою тикового очищувача. Ви можете повторити обробку за допомогою Instant Grey кілька разів на рік, щоб результат був оптимально збережений.

Увага! Не дотримання правильної концентрації засобів по догляду за тиком може привести до небажаних наслідків. Тому уважно читайте інструкції

 

 

Слабкості тику

Вологостійке і вогнетривке дерево тик вкрай погано реагує на відбілюючі синтетичні миючі засоби, знежирювачах і розчинники, склади для видалення іржі та плям з хрому і нержавіючої сталі, сильні миючі засоби для килимових покриттів і вітрил, паливно-мастильні матеріали.

Ці засоби потрібно швидко змивати великою кількістю води.

Тикові меблі не можна накривати повітронепроникними чохлами - тільки тканинними або спеціальними чохлами.

 Тикові мебелі в салонах Altano

Лаунж комплекти CapitolMeridienPolo

Столи DerbyLouvreAxelSquare

Кашпо Miguel

 

 

 

Рекомендуємо переглянути
Отримати каталог